La Blue Quickstead

Merrie, geboren 26/02/2021

Le Blue Diamond x Quickly de Kreisker

 

In deze jaarling komen de stamen van Emerald en Carthago samen. Waarbij via de lijnenteelt theorie de sterkste genen dubbel verankerd zijn. Zo is Le Blue Diamond inmiddels op 1m60 niveau geklasseerd met Olivier Philippaerts. En werd hij via Plot Blue gefokt uit Diamanthina van het Ruytershof gefokt. De 1m60 geklasseerde volle zus van Olympiade hengst Emerald. Moeder Quickstead daarentegen gaat via de Grand Prix hengsten Quickly de Kreisker, Hickstead en Numero Uno terug op A-Cover Girl. Niemand minder dan de 1m60 geklasseerde volle zus van stempelhengst Carthago.

 

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2476050/la-blue-quickstead

Quickstead

Merrie, geboren 14/04/2016

Quickly de Kreisker x Hickstead

 

Met als overgrootmoeder de 1m60 geklasseerde Grand Prix merrie A-Cover Girl staat de stam van Carthago aan de basis van deze springmerrie. Zij mag zich namelijk de volle zus van stempelhengst Carthago noemen. Die tot één van de meeste invloedrijke hengsten van de eeuw bestempeld kan worden. Via de zus van de 1m60 springende Lactic komen we bij Hickstead-dochter Exceptional. Moeder van veilingitem Quickstead. En zus van onder meer de drie goedgekeurde hengsten Gylord Carthago, VDL Quickthago en Agathago. In de fokkerij heeft Exceptional haar sporen daarnaast ook al verdiend. Daar ze onder meer de moeder van de veelgeprezen hengst Astrix de Couleur is. En omdat haar eerste nakomeling Let’s Fly in het 1m45 acteert.

 

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1848462/quickstead

Costa del Sol

Merrie, geboren 08/04/2002

Cassini I x Corofino I

 

Deze dochter van Cassini I en Corofino I kan unieke papieren overleggen. Allereerst via haar vader Cassini I. Die als stempelhengst internationaal bekendheid geniet. En daarnaast via haar eigen prestaties. Die tot 1m60 niveau reiken. Daarmee krijgt een fokker de unieke kans een internationale Grand Prix merrie met top genetica naar zijn stoeterij te halen. Daarbij mag deze Costa del Sol zich ook de zus van op 1m60 niveau geklasseerde Carla Colucci en Quinta 74 noemen. En is haar moeder de zus van de op Grand Prix niveau uitgebrachte Oldenburg hengst Looping. Waarmee de kracht in breedte van de stam tot uiting komt.

 

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/460507/costa-del-sol

Conquista

Merrie, geboren 29/07/2022

Comilfo Plus x Costa del Sol

 

Een moderne touch aan een meer dan bewezen basis. Juist nu binnen de top springpaardenfokkerij de roep naar bloed, scherpte en atletisch vermogen toeneemt met Comilfo Plus zich aan het venster. Een hengst die zich omwille van een blessure voortijdig sportief terug moest trekken. Maar via zijn nakomelingen bewijst een modern en bloedgemaakt stempel toe te kunnen voegen. In dit geval vormt moeder costa del sol de solide basis. Als 1m60 geklasseerde merrie. En als rechtstreekse dochter van de vermogen verervende stempelhengst Cassini I.

 

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2476051/conquista